Híreink
Megjelentek a K+F+I pályázati kiírások

2015-08-27 08:13

Az augusztus 25-én megjelent 3 pályázati felhívás a vállalati K+F+I tevékenység intenzitásának növelését ösztönzi, összesen 71 milliárd forint értékben.

Megjelent  a kormány hivatalos pályázati oldalán a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében három olyan, a vállalatok által már régóta nagyon várt kutatás-fejlesztési és innovációs pályázat, amelynek augusztusra előrehozását már nyár elején jelezte a kormány. A megjelenés miatt a pályázatok beadhatósága egy hónap múlva indul el és a felhívások az új szabályok alapján 2 évig, illetve keretkimerülésig nyitva lesznek. A három pályázat együttes keretösszege egyébként 71 milliárd forint, ami sokkal magasabb a tavasszal jelzett eredeti terveknél.

 

Ø  Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" című, GINOP-2.1.1-15 kódszámúfelhívás, amely kapcsán a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 50 milliárd forint. A támogatási kérelmek benyújtása 2015. szeptember 30-tól 2017. szeptember 29-ig lehetséges.

Ø  "Kutatási infrastruktúra megerősítése - nemzetköziesedés, hálózatosodás" című GINOP-2.3.3-15 kódszámú felhívás, amely kapcsán a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 20 milliárd forint. A támogatási kérelmek benyújtása 2015. október 15-től 2017. október 15-ig lehetséges.

Ø  "Iparjog" című, GINOP-2.1.3-15 kódszámú felhívás, amely kapcsán a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1 milliárd forint. A támogatási kérelmek benyújtása 2015. szeptember 24-től 2017. szeptember 25-ig lehetséges.

 

 

 "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" című felhíváson mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve nagyvállalatok 50 milliárd forintos keretösszegig nyújthatnak be pályázatot. A jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, illetve ezek prototípusai kifejlesztésének megvalósítására minimum 50 millió Ft - maximum 1 milliárd Ft közötti vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

 

A felhívás keretében elszámolható a fejlesztéshez szükséges ipari kutatás, kísérleti fejlesztés, innovációs tevékenységek, a kapcsolódó bér költségek és eszközbeszerzés és a piaci megjelenés. A pályázónak lehetősége nyílik az elképzelését önállóan, illetve egy vagy több vállalattal (legfeljebb 2 partnerrel) közösen megvalósítani - ismertette az államtitkár. A felhívásra szeptember 30-tól adhatják be a pályázók konkrét elképzeléseiket.

 

 

 

 

Iparjog

 

Az "Iparjog" című felhíváson 1 milliárd forintos keretösszegig mikro-, kis- és középvállalkozások, költségvetési szervek, non-profit gazdasági társaságok minimum 1 millió Ft és maximum 6 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el.

 

A felhívás célja a szellemi alkotások hazai, és/vagy nemzetközi iparjogvédelmi oltalmát szolgáló újdonságkutatási, oltalomszerzési és oltalom-fenntartási, valamint a szellemi vagyon értékelés és audit tevékenységek támogatása. A tervezett iparjogvédelmi tevékenység eredményeként nő a benyújtott hazai, valamint a külföldi iparjogvédelmi bejelentések és a megadott oltalmak száma, amely előmozdítja a magyar szellemi alkotások hasznosulásának sikerességét.

 

A szellemitulajdon-védelem eszköztárának tudatos, minél szélesebb körű alkalmazása biztosíthatja a hazai vállalkozások és kutatóintézetek piaci érvényesülését és K+F+I tevékenységre fordított forrásainak megtérülését. A pályázók szeptember 24-től nyújthatják be elképzeléseiket.

 

Kutatási infrastruktúra megerősítése - nemzetköziesedés, hálózatosodás

A "Kutatási infrastruktúra megerősítése - nemzetköziesedés, hálózatosodás" című felhívás célja a hazai kutatási infrastruktúra nemzetközi versenyképességének erősítése, a kutatás hatékonyságának növelése, valamint a kutatói hálózatosodás ösztönzése.

A 20 milliárd forintos keretösszegre támogatási kérelmet nyújthatnak be költségvetési szervek, azok jogi személyiséggel rendelkező intézményei (amennyiben kutatóhelynek minősülnek), egyházi tulajdonú felsőoktatási intézmények, állami többségi tulajdonú non-profit gazdasági társaságok, akik 50 millió és 1 milliárd Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek.

 

Az konstrukció keretében kizárólag olyan kutatási eszköz, illetve infrastruktúra-beszerzés, építés vagy korszerűsítés támogatható, amely nemzetközi kutatási infrastruktúrákban való magyar részvételt, illetve azokhoz való csatlakozást tesz lehetővé, valamint hozzájárul a Horizont 2020 program keretében támogatott programokhoz. Ennek révén erősíthető a különböző nemzetközi kutatói hálózatokban való sikeres magyar részvétel és pozíció, különös tekintettel a H2020 különböző kezdeményezéseiben és programjaiban való hazai részvétel növelésére - húzta alá az államtitkár. A pályázati felhívásra október 15-től lehet benyújtani a támogatási igényeket.

A kiírásokról bővebben a pályázati fül alatt olvashatnak.

Forrás: Portfolio, Széchenyi2020

<< Vissza

Keresés
Keresés a hírek között:
Start
Hasznos linkek