Híreink
Novemberben indul a panelprogram

2014-10-20 08:41

Panel- és téglaházak is pályázhatnak energiahatékonysági korszerűsítésre. A szokásos szigetelés és nyílászárócsere mellett megújuló energiaforrásokra is igényelhetnek pénzt. A vissza nem térítendő támogatás arányát 45-50 százalékra emelné a kormány a szokásos egyharmad helyett.

 

5 vagy több lakásból álló társasházak energiahatékonysági korszerűsítésére lehet pályázni novembertől. A pályázatot 20 milliárd forintos keretösszeggel, uniós pénzből hirdetik meg.

 

A tárca szeretné, ha az eddig egyharmados vissza nem térítendő támogatási arány 45-50 százalékra nőne, így több  társasházat vonzana a lehetőség.

 

Az energiahatékonyságot célzó, új pályázati lehetőség panel- és téglaházak számára is nyitott lesz. A keretösszeg fele-fele arányban oszlik meg a vissza nem térítendő és visszatérítendő támogatások között. A visszatérítendő összeget várhatóan két pénzintézet fizeti majd kedvezményes, 2,5-3 százalékos kamat mellett 4 évre folyósított kölcsön formájában.

 

A pályázók nemcsak szigetelésre, illetve nyílászáró- és födémcserére igényelhetnek támogatást, hanem napelemes, illetve geotermikus megoldásokra is.

 

 

Forrás:portfolio.hu

<< Vissza

Keresés
Keresés a hírek között:
Start
Hasznos linkek